Fridykking – frihet og stillhet

Fridykking er en hobby som stadig flere oppdager. Enkelheten og stillheten frister for mange i en ellers så travel hverdag. «Inngangsbilletten» er lav selv for skikkelig utstyr som du kan bruke året rundt. Kom innom for et godt tilbud og en hyggelig prat! Vi setter gjerne sammen en komplett pakke etter dine behov.

Heldigvis har Norge tradisjoner som går langt tilbake med fangst og høsting av det sjøen har å tilby. Det nyter alle vi som trives i det våte element godt av i dag. Vi kan med kresent blikk plukke de mest eksklusive råvarer og tilberede dem så fersk det lar seg gjøre! Vi har ingen begrensinger annet enn forbud på hummer og edelfisk (laks, ørret og sjøørret). Vi får heller ikke bruke våpen i ferskvann. I Oslofjorden finnes det mange fine plasser og gode fangstmuligheter. Torsk, sei, de vanligste flyndreartene, krabber og skjell er enkle å få tak i selv som fersk fridykker.

Noen tips på veien ned i dypet
Med litt øvelse kan nesten alle holde pusten så lenge at det muliggjør ordentlig undervannsjakt. Her er et par tips for sikkerheten ved fridykking:

  • Fridykking er hyggeligst og tryggest med venner. Den ene venter oppe, mens den andre er nede.
  • Ligg og hvil minst dobbelt så lenge i overflaten som du dykket. På den måten får du luftet ut CO2-opphopning i blod og vev.
  •  Ha en overflatebøye på slep som du knytter i blybelte. Da synes du lettere for båter og fangsten kan enkelt henges i bøya. Skulle du henge linen fast, er det bare å droppe blybeltet.
  • Tren bare på utholdenhet i basseng. Aldri trykk ut dykketiden når du er i sjøen.